PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.06.2019
tekst
tekst

EU

TERORISTIČKI NAPAD U SASKOJ Eksplozija u podružnici političke stranke, nema mrtvih

Youtube snimka zaslona

Youtube snimka zaslona

U četvrtak navečer su uhićena trojica muškaraca starosne dobi između 29 i 50 godina.

Autor: Hina/CroExpress

Policija u saveznoj pokrajini Saskoj uhitila je trojicu osumnjičenih koje se povezuje s napadom eksplozivom na podružnicu Alternative za Njemačku (AfD) u gradu Doebelnu, priopćeno je u petak u Dresdenu.

‘U četvrtak navečer su uhićena trojica muškaraca starosne dobi između 29 i 50 godina koje se sumnjiči da su nešto prije toga postavili eksplozivnu napravu ispred podružnice AfD-a za Doeblin’, priopćio je Pokrajinski ured za borbu protiv kriminala u Dresdenu.

Vlasti polaze od političkog motiva s obzirom na to da je i u prošlosti dolazilo do otvorenih sukoba radikalne ljevice s AfD-om i sličnih napada.

Ured AfD-a je u napadu u potpunosti uništen, a šteta je nastala i na okolnim objektima te parkiranim vozilima. Prilikom napada nitko nije ozlijeđen.

Policija ovaj napad izdvaja zbog činjenice da su napadači svjesno računali i s mogućnošću ljudskih žrtava što dosada nije bio slučaj.

Saski vicepremijer Martin Dulig (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD) osudio je napad koji je ‘nemoguće opravdati’.

‘Nasilje ne spada u sredstva demokracije. Ovaj napad više koristi AfD-u nego mu šteti’, rekao je Dulig i pozvao na borbu protiv AfD-a ‘političkim sredstvima, a ne eksplozivom’.

Saska slovi kao uporište krajnje desnih političkih snaga u Njemačkoj s visokim stupnjem podrške za stranke desnice.

04.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.