PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

20.06.2019
tekst
tekst

EU

(UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA) BRUTALAN NAPAD NA AFD-OVCA Gotovo nasmrt ga pretukla trojica zamaskiranih

Foto: Frank Magnitz / Twitter

Foto: Frank Magnitz / Twitter

Srećom, napad je prekinuo radnik koji se našao u blizini. Policija je objavila kako vjeruje da je napad politički motiviran.

Br. pregleda: 1015

Autor: CroExpress

Čelnik AfD-a savezne pokrajine Bremen, Frank Magnitz, napadnut je i teško ozlijeđen u vjerojatno politički motiviranom napadu u ponedjeljak popodne.

Magnitza su na Goetheplatzu u Bremenu napala trojica zamaskiranih ljudi. Drvenom palicom su ga onesvijestili i nastavili udarati nogama u glavu dok je ležao. Srećom, napad je prekinuo radnik koji se našao u blizini. Policija je objavila kako vjeruje da je napad politički motiviran.

AfD-ov Jörg Meuthen na svom je Twitteru objavio fotografiju pretučenog Magnitza na kojoj se vidi sva težina njegovih ozljeda. Upozoravamo vas da je fotografija uznemirujuća. Može se pogledati OVDJE. Meuthen je objavio da je Magnitz pretučen gotovo do smrti.

Prije nekoliko dana postavljena eksplozivna naprava

Podsjetimo, nasilan napad usmjeren protiv AfD-a dogodio se i u četvrtak, kad je u njihove prostorije u Döbelnu u Saskoj uništila eksplozivna naprava. Za napad su osumnjičena i uhićena trojica njemačkih državljana.

AfD je stranka koju njeni neistomišljenici nazivaju populističkom, a obično je se smješta na desni spektar. Posljednjih godina zabilježila je ogroman rast popularnosti, uglavnom zbog oštrog protivljenja imigrantskoj politici Angele Merkel.

08.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.