PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.08.2019
tekst
tekst

EU

CRNI VIKEND U ALPAMA Snježne lavine odnijele čak deset života

FOTO: Pixabay

FOTO: Pixabay

Najviše žrtava broji Italija.

Autor: 24 sata/ CroExpress

Najmanje desetero skijaša poginulo je u lavinama u talijanskim, francuskim i austrijskim Alpama tijekom vikenda, prenosi 24 sata.

Najviše ljudi poginulo je u Dolini Aosti na sjeverozapadu Italije, čak petero, a jedna osoba smatra se nestalom. Također u Italiji, lavina je odnijela 18-godišnjeg mladića u pokrajini Bolzano, blizu austrijske granice, a jedan snowboarder ugušio se pod snijegom u Lombardiji. U Francuskoj, jedna osoba stradala je u subotu u velikoj lavini u departmanu Savoji skijajući izvan uređenih staza. U Austriji, dvojicu muškaraca u dobi od 30 i 52 godine odnijela je lavina u Koruškoj. Mlađi je preživio, a stariji je poginuo.

Lavina u Tirolu odnijela je 10 skijaša u dobi od 17 do 59 godina, no svi su se sami izvukli iz snijega. Lavine su nanijele veliku materijalnu štetu, ali nije bilo ozlijeđenih. U regiji Salzburga snijegom je zatrpano 25 kuća, a promet na autocesti Brenner bio je jedno vrijeme prekinut. U Italiji je to uzrokovalo višesatni zastoj i kolonu dugu više od 12 kilometara.

04.02.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.