Autor: CroExpress

Nakon što je čuo da je djevojčica iz siromašne obitelji u školi dobila ručak drugačiji od ostalih učenika, nogometaš milanskog Intera Antonio Candreva ponudio se da će joj plaćati svakodnevni ručak.

– Spreman sam pomoći roditeljima u plaćanju školske kantine – rekao je Candreva Andrei Girardiju, gradonačelniku Minerbe, gradića 35 kilometara udaljenog od Verone, prenosi BBC pisanje La Republice.

Inače, riječ je o djevojčici iz migrantske obitelji koja je za ručak u osnovnoj školi nedaleko Verone za ručak dobila kreker i malo tune iz konzerve, dok su ostala djeca dobila tjesteninu kao glavni obrok i još jedno jelo. Djevojčicu je to rasplakalo.

Na vidjelo u javnost je tada izašlo da si mnoge siromašne obitelji ne mogu priuštiti plaćanje školske kuhinje pa su djeca izložena sličnom tretmanu.

Ipak, gradonačelnik Girardi kaže kako grad pomaže trideset obitelji koje ne mogu plaćati, a na mjeru različitog ručka odlučili su se jer bi se, u suprotnome, čitav sustav mogao urušiti.

– Suočavamo se s desecima roditelja koji ne mogu pokrivati troškove. Zato smo odlučili postaviti granice, kako bismo mogli dalje. Nismo htjeli da dođe do ovoga, ali riskirali bismo da djeca čije obitelji uredno plaćaju ne dobiju obrok – rekao je Girardi.

Datum objave: 10.04.2019.