Autor: CroExpress

Munira Abdulla iz Ujedinjenih Arapskih Emirata probudila se nakon što je 27 godina provela u komi. I to ubrzo nakon što je iz rodne zemlje premještena u Njemačku.

Munira, kojoj je danas 59 godina, kao 32-godišnjakinja je stradala u prometnoj nesreći. Mozak joj je teško oštećen i liječnici su vjerovali da se nikad neće probuditi iz kome.

The National piše kako je do 2017. većinu vremena bila smještena u bolnicama po UAE. Te godine, nakon što je čuo njenu priču, princ je odlučio dati njenoj obitelji financijsku pomoć da je presele u Njemačku, gdje će se uključiti u multidisciplinarni program.

U klinici u Bad Aiblingu izvršena je operacija da joj se ojačaju mišići udova te je podvrgnuta fizikalnoj terapiji i kontroli epilepsije. Ideja je bila pružiti njenoj svijesti priliku da se razvije i napreduje u zdravijem tijelu.

I moderno čudo se dogodilo – Munira je počela reagirati. Jednom je prilikom probudila sina koji je spavao kraj nje, dozivajući njegovo ime.

‘Bila je to ona. Zvala me. Letio sam od sreće. Godinama sam sanjao taj trenutak i moje ime je prva riječ koju je progovorila’, rekao je njezin sin Omar.

S vremenom je postala sve responzivnija; danas može pomalo i razgovarati i moliti. Svoj tretman nastavila je u Abu Dhabiju.

‘Podijelio sam njezinu priču da kažem ljudima da ne gube vjeru u svoje voljene. Ne smatrajte ih mrtvima kad su u takvom stanju’, kazao je Omar.

Datum objave: 24.04.2019.