U Hrvatskoj katoličkoj misiji u Zürichu održano je posebno i emotivno misno slavlje koje će dugo ostati urezano u sjećanjima svih prisutnih.

Crkva Guthirt nikada nije bila ispunjena tolikim vjernicima, a ono što je posebno istaknuto jest da su među njima bili mahom mladi Hrvati iz različitih misija, ne samo iz Züricha, već i iz okolnih područja.

Fra Antonio Šakota, dušobrižnik i svećenik zadužen za ovu zajednicu, predvodio je svetu misu. Ovo je bila posebna sveta misa, svojevrsna zahvalnost mladima jer uskoro napušta Zürich i odlazi na novu misiju u Bern. Velik broj mladih se okupio kako bi izrazio svoju zahvalnost fra Antoniu za pet godina nesebičnog služenja i predanosti vjernicima.

U svojoj propovijedi, fra Antonio je istaknuo važnost zajedništva među mladima i potrebu da uvijek ostanu složni. Istaknuo je kako je mladost u Švicarskoj itekako prisutna te kako njihova strast i predanost nisu neprimijećeni.

Sveta misa bila je svečano pjevana od strane mladog zbora, čime je dodatno obogaćena duhovna dimenzija ovog događaja. Fra Antonio nije zaboravio istaknuti zahvalnost prema Kristu koji okuplja svoje vjernike kroz svećenike te prema Gospi, čuvarici svećenika i majci svih mladih.

Ovo posebno misno slavlje nije samo obilježilo odlazak fra Antonija na novu misiju, već je također naglasilo snagu i predanost mladih Hrvata u Švicarskoj, koji aktivno sudjeluju u životu katoličke zajednice i pružaju inspiraciju svojim vršnjacima.


Autor: CroExpress Datum objave: 31.10.2023.