“Nije bitno kamo idem, bitno je da je moj Isus sa mnom” credo je našeg misionara u Boliviji, fra Ivice Vrbića, koji je nedavno dobio novu službu.

Kako prenose Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj, fra Ivica je u misije otišao u siječnju 2016. godine. Jučer je na svom Facebook profilu objavio kako nakon rujanskoga kapitula peruanske provincije i vizitacije nove uprave kapucinskoj delegaturi u Boliviji, ostaje u misiji Minerone, ali ne više kao gvardijan nego preuzima novu službu i sada je župnik i direktor socijalnih projekata delegature.

Mons. Rene Leigue Cesari, nadbiskup Nadbiskupije Santa Cruz de la Sierra, predvodio je euharistijsko slavlje tijekom kojega je fra Ivicu uveo u novu službu. Bilo je jako lijepo i svečano, a nazočan je bio i susjedni župnik, fratri iz samostana i vjernici iz 23 filijale, gradonačelnici, predsjednik Općinskog vijeća i vijećnici, kao i počasni konzul RH u Boliviji Robert Jakubek te pripadnici hrvatske zajednice iz Santa Cruza koji podupiru misijsko djelovanje.

Fra Ivica je svojim župljanima, i svima kojima je poslan, i pastir i brat i prijatelj u Kristu. Velika je to odgovornost te mu želimo obilje Božjeg blagoslova u njegovoj novoj službi!


Autor: CroExpress/HKM Datum objave: 13.01.2023.