Antunovski hod mladih od crkve sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima do crkve sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu održan je u subotu 5. lipnja. Program je započeo misom nakon koje su mladi hodočastili prema Svetom Duhu.

Prema riječima inicijatora Antunovskog hoda mladih fra Stjepana Brčine, ovaj hod pomalo postaje tradicionalni hod, a vjeruje da će nakon ove godine postati i nacionalni.

“Na ovogodišnji hod došli su mladi iz cijele domovine te iz Austrije i Njemačke. Povod Antunovskog hoda je da se povežu dva svetišta te da pokažemo ljudima da se mladi vjernici ne boje izaći na ulice grada i svjedočiti svoju vjeru te evangelizirati u duhu poniznosti i radosti. Česta je pritužba na Crkvu da mlade ne zanima vjera, no mi na ovaj način želimo pokazati da mladi postoje u Crkvi, da su spremni izaći na ulice i svjedočiti svoju vjeru u duhu franjevaštva. Geslo hoda su riječi sv. Antuna: ‘Neka šute riječi, a govore djela’. Pa će tako i mladi hodom svjedočiti vjeru.”

Održan 3. po redu Antunovski hod u Zagrebu

Braaaavo mladi!!! 3. ANTUNOVSKI HOD MLADIH – Zagreb, 5. lipnja 2021. Gotovo 2000 mladih vjernika iz cijele hrvatske, ali i onih koji su došli izvan domovine, hodočastilo je na putu dugom oko 5 sati, od Crkve Sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima do Crkve Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu. Neka šute riječi, a govore djela!

Objavljuje CroExpress u Nedjelja, 6. lipnja 2021.

Misu u crkvi sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima predvodio je fra Josip Blažević, provincijal Hrvatske Provincije svetoga Jeronima franjevaca konventualaca, a u svojoj je propovijedi istaknuo kako upravo ovim hodom mladi svjedoče vjeru te potvrđuju geslo ovog susreta: “Neka šute riječi, a govore djela”.

Neka šute riječi a govore djela!

Objavljuje Stjepan Brcina u Nedjelja, 6. lipnja 2021.

Na putu su mladi posjetili franjevački samostan Bezgrješnog Začeća BDM u Dubravi, a potom su se zaustavili na Trgu bana Josipa Jelačića.

U crkvi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu euharistijskim klanjanjem i čašćenjem relikvija sv. Antuna zaključen je 3. Antunovski hod.

Hvala svima koji su sudjelovali u hodu! Hvala svima koji su pomogli u organizaciji hoda! Hvala svima koji su nas podržali molitvom i na bilo koji drugi način! Neka vas prati zagovor sv. Antuna! Neka šute riječi a govore djela! #budiFRAjer #antunovskihodmladih #evangelizacijska16670 #DDV

Objavljuje Stjepan Brcina u Nedjelja, 6. lipnja 2021.

Autor: CroExpress Datum objave: 06.06.2021.