Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković zahvalan je na podršci. 

Hrvatska svojim institucijama podržava crnogorske Hrvate, kazao je u nedjelju navečer ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman nakon sastanka s predstavnicima hrvatskih udruga u Boki kotorskoj.

„Hrvati u Crnoj Gori su lojalni građani ovoj državi, želim ih ohrabriti da s ponosom, hrabrošću, odvažnošću čuvaju vlastiti identitet koji je na koncu i bogatstvo same Crne Gore”, rekao je ministar Hini nakon sastanka

Nama je u interesu ojačati jedinstvo slogu savezništvo među Hrvatima kako bi na sljedećim crnogorskim izborima imali zastupnika u parlamentu, kazao je Grlić Radman.

„Želja nam je da Hrvati ovdje u Boki kotorskoj i Crnoj Gori osjete podršku da je država Hrvatska sa svojim institucijama ih podržava, jer oni su oni ovdje autohtoni narod. O tome sam razgovarao i s ministrom Radulovićem u čemu smo se složili da ćemo zajednički raditi na dobrobit Hrvata u Crnoj Gori i jačanju njihovog identiteta, da mogu raditi bez ikakvog straha i prijetnji kojih je bilo ovog ljeta”, rekao je.

Grlić Radman i njegov crnogorski kolega Đorđe Radulović prethodno su položili vijence u bivšem logoru Morinju kroz koji je prošlo nekoliko stotina hrvatskih državljana, većinom iz Dubrovnika i dubrovačkog zaleđa.

Predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković zahvalan je na podršci. 

„Radio hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori postao strateški projekat koji financira  hrvatska država. Posebno bi se zahvalio Državnom uredu za Hrvate izvan RH koji podržava naše projekte“ – kazao je Deković. 

„Naša Hrvatska je sa nama i to je činjenica koja nas čini jakima. Mi ćemo još jače nastaviti, ne samo na kulturnom i socijalnom polju već i politički predstavljati Hrvate. Sve ono što čini hrvatski identitet HGI će braniti“ – poručio je Adrijan Vuksanović, predsjednik HGI.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 04.10.2021.