Nikola Grmoja je, komentirajući posljednju rundu pregovora koja se vodi oko Izbornoga zakona, kazao kako ne očekuje popuštanje od strane sarajevskih stranaka.

Zastupnik MOSTA je komentirao preogovore oko Izbornog zakona.

– Posljednja je runda pregovora oko Izbornoga zakona, a ja ne očekujem da će se išta strateški značajno dogoditi ili promijeniti s obzirom na to da sarajevska unitaristička i majorizatorska politika naprosto ne može prihvatiti činjenicu da je BiH država tri konstitutivna naroda koji imaju u svemu biti jednakopravni. Bez Hrvata nema Bosne i Hercegovine, a bez pošteno provedenih izbora nema Hrvata jer će ih Bošnjaci zasigurno opet preglasati, rekao je Grmoja za portal Bild.ba.

Ipak, kako ističe, to ne mora biti ni nužno loše.

– Možda bi najbolje bilo da se upravo to dogodi i da službena politika države Hrvatske konačno vidi koliko je besmisleno zazivati državnost Bosne i Hercegovine dok Bošnjaci istu koriste da bi mogli Hrvate držati između nakovnja i čekića, dodao je Grmoja.

Grmoja kaže i kako mu BiH ne znači ništa ako Hrvati u njoj nisu ravnopravni.

– Između opstojnosti Hrvata i opstojnosti Bosne i Hercegovine meni osobno je važnija opstojnost Hrvata. Ako oni neće biti ravnopravni i konstitutivni, onda BiH ne treba niti postojati. Jednostavno je – zaključio je.

Svoj stav je ponovio i na društvenim mrežama.


Autor: CroExpress Datum objave: 28.01.2022.