Hajduk je rasprodao sve dostupne ulaznice za utakmicu s grčkim PAOK-om na Poljudu u trećem pretkolu Konferencijske lige. Prva je to europska utakmica Hajduka ove sezone.

Susret je na rasporedu 10. kolovoza s početkom u 21 sat. Prodaja ulaznica za taj dvoboj započela je u 9 sati, a pred Poljudom su nastali ogromni redovi i ulaznice su se brzo prodale.

Hajduk trenutno ima preko 17.500 pretplatnika za novu sezonu, što je nezabilježena brojka u klupskoj povijesti. Navijači su svojim članstvom uplatili na račun kluba preko 1.400.000 eura, da dobro ste vidjeli. U Hrvatskoj su bez premca u konkurenciji i po broju pretplata i po broju članova. Ova aktivnost navijača Hajduka je nešto ogromno i u europskim okvirima, pa tako u npr. u Njemačkoj Bundesligi samo sedam klubova ima više članova od ponosa Dalmacije. Podsjetimo, sezonske pretplate vrijede za utakmicu protiv PAOK-a. Ulaznice za PAOK mogli su danas kupiti isključivo članovi Hajduka, kojih je trenutno više od 87 tisuća.

U Splitu su posljednjih godina ovakve situacije uobičajene. Klub obično u nekoliko sati rasproda sve ulaznice za najjače utakmice. Broj članova raste i vjerojatno će premašiti rekord od 90.480 članova prošle godine.

Ionako velikom angažmanu navijača Hajduka doprinosi odličan start u sezoni momčadi Ivana Leke. Hajduk je pobijedio u prvenstvenom derbiju protiv Dinama na Maksimiru, a na Poljudu je pala i Rijeka. Osijek i Hajduk odgodili su prvenstveni susret, pa će Leko imati više vremena za pripremu momčadi.


Autor: CroExpress Datum objave: 04.08.2023.