U Hamburgu se održava manifestacija proslave rođendana Hamburške luke koja slavi 833. obljetnicu, a zemlja partner ove godine je Hrvatska.

Hamburška luka slavi svoj 833. rođendan:  Zemlja-partner je Hrvatska!

“Iznimno mi je velika čast i zadovoljstvo što Hrvatska sudjeluje kao zemlja partner na ovoj velikoj nautičkoj manifestaciji. Hrvatsku i Hamburg povezuju mnoge spone još iz davne povijesti a danas ponajviše dobra suradnja na svim relevantnim područjima”, rekao je prilikom otvaranja Hamburškog rođendana veleposlanik Republike Hrvatske u Njemačkoj Gordan Bakota.

Bakota je još dodao kako su hrvatski iseljenici važna spona u razvijanju dijaloga između Hamburga i Republike Hrvatske. Bakota je sa senatorom grada-savezne pokrajine Hamburga Michaelom Westhagemanom otvorio ovu manifestaciju.

U sklopu proslave rođendana Hamburške luke se u organizaciji generalnog konzulata RH u Hamburgu održava i “Hrvatski festival” na kojem Hrvatska predstavlja svoju turističku, kulturnu i gastronomsku ponudu.

Lučko slavlje se u ovoj formi održava od 1977. i slovi za najveću manifestaciju takve vrste na svijetu. Slavlje se obično odvija u svibnju ali je ove godine, nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa slavlje prebačeno na rujan.


Autor: CroExpress; Hina Datum objave: 18.09.2022.