HDZ je u petak reagirao na izjave predsjednika Milanovića te u dva posta na facebooku istaknuo da Vlada stalno mora “peglati” štetu koju on nanosi ugledu države u svijetu, a uz objavu “Odluke o prijemu u SKJ”, napisali su: “Titov gardist, bespogovorni partijac i vrhovni lažljivac!”.

“Komšićev fan i miner koji bi volio posvađati Hrvatsku sa Zapadom. Vrijeđa koga god stigne i prijeti svijetu i planetu. Ništa nova. Nakon što je izvrijeđao ‘fašističku’ Austriju, Francusku, SAD, Ukrajinu, Mađarsku, NATO, BiH, Europsku uniju, Ujedinjeno Kraljevstvo… danas je na red došla i EPP – European People’s Party. Na meti mu je opet bio i MVEP Gordan Grlić Radman”, navodi se u objavi na facebook stranici HDZ-a.

Dodaju da Vlada mora stalno “peglati” štetu koju Milanović nanosi Hrvatskoj te ističu da to nije lako.

HDZ je spomenuo da je Milanović gorljivo podržavao Komšića.

Naime, Milanović je 2010. kao čelnik SDP-a na predizbornom skupu u Sarajevu podržao Komšićevu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

“I što se tiče položaja hrvatskog naroda u BiH Milanović bi se trebao sakriti u mišju rupu. Gorljivo je podržavao Željka Komšića i navijao da drugi narod Hrvatima bira političke predstavnike. I sada se mi trudimo popraviti sve što je on sam zakuhao”, stoji u objavi.

HDZ se osvrnuo na Milanovićeve izjave o tome da je pitanje BiH hrvatskoj vladi “nekakva rubna gnjavaža” te je kritizirao njihov pristup tome problemu, a osvrnuo se i na izjavu ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana koji je Milanovića nazvao ‘partizanskim minerom”.

“Kukavički optužujući pokojnog oca ministra Gordana Grlića Radmana, Milanović je danas ustvrdio da ‘nitko njegov nije bio u Partiji ’89. i ’90. godine. Propustio je pritom pohvaliti se da je dok je služio u Titovoj gardi u Beogradu na vlastiti zahtjev ušao u Partiju”, naveo je HDZ te istaknuo kako su “očito su Titova garda i Partija ostale duboko u njemu!”.
Objavljen je preslik “Odluke o prijemu u SKJ”, a u čijem zaglavlju je fotografija predsjednika Milanovića.

Titov gardist, bespogovorni partijac i vrhovni lažljivac! Propustio je pritom pohvaliti se da je dok je služio u Titovoj gardi u Beogradu na vlastiti zahtjev ušao u Partiju. ‘Poverene zadatke izvršava bez pogovora i savesno. Njegova želja, a ujedno i želja svih nas da drug Milanović Zoran bude primljen u SKJ jednoglasno je podržana’ – piše, među ostalim, u Odluci o prijemu u SKJ”, navodi se u objavi HDZ-a.

Dodaju da je Milanović bio u Titovoj gardi, u “Partiji”, a nakon toga u državnoj administraciji za vrijeme Franje Tuđmana te potom u SDP-u, za što iz HDZ-a navode da se onda s tom strankom “borio za Željka Komšića”, i da je navijao da drugi narod Hrvatima bira političke predstavnike u BiH.

Iz HDZ-a su dodali da Milanović “možda još završi u MOST-u, među”, kako su naveli, “svojim mališanima”.

Milanović je danas u izjavi za medije tijekom posjeta Ustanovi za sveobuhvatnu skrb Tigrovi u Rakitju rekao kako smatra da je pitanje BiH hrvatskoj vladi „nekakva rubna gnjavaža“ te kritizirao njezin pristup tom problemu. „Ova hrvatska diplomacija je naprosto šačica klimavaca i kukavica i ljudi koji su Hrvatskoj na sramotu“, istaknuo je, naglasivši da misli na vrh, a ne o „cijeloj službi“. 

Milanović je u petak nastavio prepirke kroz medije s ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom koji je predsjednika u četvrtak nazvao „partizanskim minerom“. „Meni nitko nije bio u partiji 89. i 90., nitko nije bio direktor komunističke tvornice niti ju je privatizirao“, rekao je Milanović, referirajući se na navodnu karijeru oca ministra, „i sad on meni govori da sam partizanski miner“. 


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 05.02.2022.