Hrvatsko kulturno društvo Mala Kapela Essen poziva na predstavljanje dokumentarnog filma “Most” o zračnim napadima na most između Slavonskog i Bosanskog Broda 1992. godine

Hrvatsko kulturno društvo Mala Kapela Essen s ponosom najavljuje premijerno prikazivanje dokumentarnog filma “Most”, koji se bavi zračnim napadima na most između Slavonskog i Bosanskog Broda tijekom 1992. godine. Film će biti prikazan u petak, 19. svibnja 2023., u Hrvatskom centru smještenom na adresi An der Bergbrücke 7 u Essenu.

Ovaj potresni dokumentarac osvjetljava dramatične događaje koji su se odvijali tijekom rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Zračni napadi na most između Slavonskog i Bosanskog Broda predstavljali su ključne trenutke u sukobu, a njihov utjecaj na lokalno stanovništvo bio je duboko trajan. Film “Most” donosi autentične priče svjedoka i sudionika tih događaja, stvarajući sliku hrabrosti, otpora i preživljavanja u vremenima izazova.

Događaj će se održati u Hrvatskom centru, koji je poznat kao središte hrvatske kulture i tradicije u Essenu. Adresa Hrvatskog centra je An der Bergbrücke 7, a vrata će biti otvorena u petak, 19. svibnja 2023. godine.

Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže ovom važnom događaju koji nas podsjeća na hrabrost i izdržljivost ljudi u teškim vremenima te omogućuje da se izgradi bolje razumijevanje prošlosti i da se lakše ujedini u gradnji mirne budućnosti.


Autor: CroExpress Datum objave: 10.05.2023.