U subotu, 18. lipnja od 11.00h do 13.00h, organizira se u Corku u prostorima St. Finbarr’s South Church (Dunbar Street, Cork) katehetska radionica za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi.

Ako roditelji pokažu interes, nastavila bi se ove aktivnosti ponovno od jeseni . Susrete će voditi vjeroučiteljica iz okolice Limericka, gospođa Ivana Župa. “Ona se rado stavlja na raspolaganje za vjersku pouku djece na hrvatskome jeziku. Valja vjeru u djeteta odgajati od početaka.” kazali su iz HKM Dublin te se nadaju da će ovu priliku znati iskoristiti roditelji i dovesti djecu u što većem broju.

Obavezno prijave su putem emaila do utorka, 14. lipnja 2022. , roditelji se mole da potvrde dolazak djeteta na lipanjski susret, kako bi se organizatori mogli adekvatno pripremiti. Važno je navesti godište vašega djeteta.

Isto tako, za svaki susret bi nam trebala jedna odrasla osoba koja bi zbog “Safeguarding policy” bila s vjeroučiteljicom na susretu. Ta bi osoba trebala proći tzv. Garda vetting u Biskupiji Cork, u čemu bismo joj svakako asistirali.

Isto tako, u nedjelju 19. lipnja 2022. godine – kada se u Crkvi u Irskoj slavi svetkovina Tijelova – Tijela i Krvi Gospodina našega Isusa Krista – slavilo bi se Misno slavlje u St. Finbarr’s South Church (Dunbar Street, Cork) u 13.00h. Nakon Sv. mise bi bila procesija s Presvetim ili Euharistijsko klanjanje – ovisno o tome što se uspije organizirati.


Autor: CroExpress Datum objave: 03.06.2022.