Svjetski teniski broj jedan Novak Đoković zarazio se koronavirusom u prosincu i imao je odobrenje australske imigracijske službe da uđe u Australiju na temelju medicinskog izuzeća od cijepljenja, vidljivo je iz sudskog podneska što su ga podnijeli njegovi odvjetnici.

Đoković se nalazi u prihvatnom centru za imigrante u Melbourneu nakon što mu je poništena viza po dolasku na aerodrom. 

Iz sudskog podneska vidljivo je da je Đoković bio pozitivan na testu 16. prosinca, a 14 dana poslije “nije imao temperaturu ili respiratorne simptome covida u zadnja 72 sata”. 

Njegovi odvjetnici dalje navode da je srpska sportska zvijezda 1. siječnja primila “dokument ministarstva unutarnjih poslova koji naznačuje da ispunjava uvjete za ulazak u Australiju bez obaveze da bude u karanteni”. 

Đoković sudskim putem nastoji pobiti odluku australske vlada da ga deportira iz zemlje. Ročište na saveznom sudu u Melbourneu zakazano je za ponedjeljak. 

U međuvremenu je zatražio da ga se premjesti iz prihvatnog centra u hotelu Park kako bi mogao trenirati za Australian Open koji počinje 17. siječnja, navodi se u žalbi njegova odvjetničkog tima.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 08.01.2022.