U staroj crkvi župnik je slavio misu u čast Blažene Djevice Marije od Krunice kojoj je posvećen listopad, a u propovijedi je  podsjetio vjernike na znamenitu bitku kod Lepanta 1571. u kojoj je sudjelovalo i preko 10 000 hrvatskih branitelja na desetak hrvatskih galija.

Vjernike i župnika Misije fra Ivana Penavu u drevnoj cistercitskoj, a sada franjevačkoj crkvi dočekao je domaćin fra Paul Maria Klug član franjevačkog samostana.

Kroz polusatni obilazak samostana hodočasnici su se upoznali s poviješću svetišta i trenutnim aktivnostima njemačkih franjevaca konventualaca u samostanu Schönau, prenosi IKA.

U staroj crkvi župnik je slavio misu u čast Blažene Djevice Marije od Krunice kojoj je posvećen listopad, a u propovijedi je  podsjetio vjernike na znamenitu bitku kod Lepanta 1571. u kojoj je sudjelovalo i preko 10 000 hrvatskih branitelja na desetak hrvatskih galija. Uputio je svoje vjernike u to da krunica može biti i ekumenska molitva zajedno s evangelicima jer su riječi molitve Zdravomarijo uzete upravo iz samoga evanđelja, što znači da je ta molitva i biblijski utemeljena.

Potom su se hodočasnici uputili do dvadeset kilometara udaljenog svetišta Mariabuchen kraj Lohra gdje ih je primio fra Marian Lukomski i opisao povijest svetišta. Hodočašće je nastavljeno meditativnom molitvom krunice u kojoj su vjernici osluškivali kako im Marija kroz radosna otajstva krunice priča o Isusovom djetinjstvu.

Među hodočasnicima koji su došli iz cijele pokrajine Unterfranken (Lohr, Kitzingen, Schweinfurt, Bad Kissingen, Würzburga) kao i iz udaljenijih gradova poput Bad Mergentheima, Bad Orba, pa čak iz Heusenstamma, bile su i obitelji s četvero i sedmero djece što je vjernicima još više približilo atmosferu Isusovog djetinjstva. Po završetku krunice vjernici su se zadržali u druženju kako bi se međusobno još bolje upoznali, a izrazili su želju da se što prije opet organizira ovakvo hodočašće u neko obližnje svetište, piše IKA.


 

Autor: CroExpress, IKA Datum objave: 26.10.2021.