PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

24.02.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

(FOTO) JAPANSKI FOTOGRAF ZADIVLJEN HRVATSKOM 'Zbog Splita sam se zaljubio u fotografiju, a najviše su me oduševili ljudi'

Split, Foto: Yuya Matsuo

Split, Foto: Yuya Matsuo

Već dvije godine putem društvenih mreža promovira našu zemlju.

Br. pregleda: 10876

Autor: I.A.

Zapalio je društvene mreže zadivljujućim fotografijama Hrvatske u koju se zaljubio još prije dvije godine.

Ovaj fotograf imena Yuja Matuso, iz Japana, promovira našu domovinu putem društvenih mreža za svojih preko 160 tisuća fanova još od 2014. godine.Proveo je oko šest mjeseci u Hrvatskoj u protekle dvije godine. Posjetio je Zagreb, Split, Zadar, Dubrovnik i proputovao je Istrom. Trenutačno je na jadranskoj obali, u Splitu, a za portal Croatian week progovorio je o svojoj ljubavi prema Hrvatskoj i fotografiji.

'Otkrio sam Hrvatsku sasvim slučajno, prije dvije godine. Nakon što sam završio posao u Mađarskoj, odlučio sam otići na duži odmor. Kako je bio početak zime, htio sam otići u toplije krajeve. Tražio sam neka mjesta na Mediteranu i naletio na smještaj u samoj Dioklecijanovoj palači. Oduvijek sam htio iskušati živjeti u mjestu koje je dio svjetske baštine. Rezervirao sam smještaj na mjesec dana, a na kraju, toliko mi se svidio grad, da sam ostao dva mjeseca', ispričao je Yuja za taj portal.Što mu se najviše svidjelo u Hrvatskoj?

Osim predivnog krajolika, bogate povijesti i kristalno čistog mora, ovaj japanski fotograf oduševio se i ljudima.

'Svi su bili tako srdačni i velikodušni. Njihova spremnost za pomoći drugima me očarala. Uvijek govorim kako na svijetu ima predivnih destinacija, ali da ono što čini mjesto posebnim su ljudi'.Što se tiče fotografije, Yuja otkriva kako ga je upravo ljepota Splita i starog dijela grada potaknula da fotografira.'Želio sam naučiti kako fotografijom zabilježiti tu ljepotu. U Splitu sam započeo s fotografiranjem, ali i putovanjima', kaže Yuja te dodaje kako se od fotografije da dobro zaraditi.Yuja svaki dan radi ono što najviše voli i kroz svoje fotografije, kaže, želi dati pozitivne poruke 'jer u svijetu je već dovoljno negativnosti'.

'Nadam se kroz svoje fotografije zainteresirati ljude za mjesta, za lokalne ljude. Želim da kroz moje fotografije otkriju ljepotu mjesta u kojem borave, žive', kaže Yuja.

Najdraža fotografija koju je snimio u Hrvatskoj mu je zalazak sunca u Motovunu. Dva dana za redom budio se prije izlaska sunca kako bi uhvatio savršenu fotografiju, i uspio je.Svoj rad promovira putem Facebooka, Twittera i Instagrama.

'Sviđa mi se kako u istom trenutku mogu pokazati fotografiju tisućama ljudi, dobiti povratnu informaciju i komunicirati s fanovima', kaže Yuja.

Rad ovog fotografa možete pratiti na Instagramu/Twitteru ili Facebooku.

29.12.2016.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.