PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

29.03.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

PROVJERITE Kolika će vam biti neto plaća u Njemačkoj i u koju poreznu klasu spadate

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Kalkulator neto plaće.

Br. pregleda: 23098

Autor: CroExpress

'Koliko ću imati neto plaću, ako mi je bruto plaća tolika?', pitanje je koji su se mnogi zapitali kad su računali koliki će im biti prihodi u Njemačkoj.

Ako već znate svoju bruto plaću, na OVOJ stranici možete izračunati kolika će vam biti neto plaća

Morat ćete znati i još nekoliko informacija o svom statusu, poput porezne klase, zatim navesti u kojoj saveznoj pokrajini živite, jeste li član neke crkve, imate li djecu...

Mnogima najteže pitanje od navedenih su porezne klase.

Porezna klasa 1 – u nju spadaju samci, odnosno ljudi koji ne žive u braku, oženjeni koji dugo žive odvojeni i oni u civilnom partnerstvu. U nju se vraćate i nakon razvoda ili smrti supružnika.

Porezna klasa 2 – u nju spadaju samohrani roditelji. Drugi skrbnik maloljetnog djeteta ne može živjeti u istom kućanstvu, kao niti bilo koja druga punoljetna osoba.

Porezna klasa 3 – preporučuje se supružnicima čiji partner nema primanja ili su mnogo manja i koji u tom slučaju odabire klasu 5. Primjenjuje se i kod razvoda ili smrti partnera, na tu kalendarsku godinu.

Porezna klasa 4 – preporučuje se bračnim parovima koji zarađuju otprilike jednaku plaću. Oba supružnika moraju biti u njemu.

Porezna klasa 5 – automatski se dodjeljuje supružnicima čiji je bračni drug odabrao poreznu klasu 3.

Porezna klasa 6 - opcionalna, za one koji rade na više poslova. Pri tome nije riječ glavnom poslu plus dodatnom Mini Jobu, nego dodatnom poslu na kojem je zarada veća od 450€. Ovo je klasa s najvišim porezima.

09.11.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.