PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

18.07.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

RADNICI NA CRNO U PANICI Njemačka policija i inspekcije razbijaju kriminalne lance

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Na udaru 'njegovateljice'.

Br. pregleda: 11336

Autor: CroExpress

Njemački represivni aparat ovih je dana u punom pogonu – do nas stižu vijesti o radnicima, često iz BiH i Srbije, koji su protjerani iz zemlje uz kaznu zbog rada na crno. Čini se kako su kontrole u posljednje vrijeme sve jače, a panika se širi među nepoštenim 'poslodavcima' i raznoraznim 'agentima' koji dovode ljude u Njemačku.

>>> ŽESTOK UDAR BAVARSKE POLICIJE U jednoj noći pohvatali Bosance, Srbe i druge koji su 'švercali' zemljake u Njemačku
>>> INSPEKCIJA U NJEMAČKOJ Zatekli ilegalne radnike iz BiH i Srbije na 'baušteli'
>>> UHVAĆENI Njemačka policija u radu na crno zatekla dvojac iz BiH

Tako je u jednoj grupi u kojoj se okupljaju njegovateljice, uglavnom iz Srbije, objavljeno da je u ponedjeljak u Münchenu zaustavljen kombi sa ženama kojima je 'agencija' sredila posao u Njemačkoj.

'Slabo su pričale njemački od straha i to malo zaboravile. Žene s hrvatskom i mađarskom putovnicom su pustili.

Njih su pitali gdje idu, one su rekle kod prijateljice. To se dogodilo u Münchenu. Tražili su broj prijateljice, nisu ga imale. Rekle su da su se čule preko Facebooka. Uzeli su im telefone, doveli prevoditelja i našli poruke od agencije, da idu na posao. Skinuli su ih do gola, slikali, drugi dan ih vratili u Srbiju. Telefone im nisu vratili i rekli su da će im kazna stići na kućnu adresu', navodi jedna 'agentica'.

Svojim 'klijenticama' preporučuje da moraju reći vlastima da u Njemačkoj 'imaju nekog svog' i da pitaju 'agencije, posrednike kako da se zaštite'. Preporučuje im i da obrišu Facebook aplikaciju i ostave samo Viber jer se njime 'čuju s tim nekim u inozemstvu'.

No, izgleda da im je trud uzaludan. Jer, na ovakvu priču možda bi nasjelo malo dijete, ali ne i njemački policijski i carinski službenici.

1-horz

08.12.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.