PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.06.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

'DA NIJE BILO TUĐMANA, NE BI BILO JANICE I IVICE Ako u SFRJ niste pristali biti Slovenac...'

Foto: Croski / wikimedia commons

Foto: Croski / wikimedia commons

Antu je zasmetalo što je Ivica u Večernjakovom izboru najboljeg hrvatskog sportaša svih vremena tek na desetom mjestu.

Br. pregleda: 2274

Autor: CroExpress

Da nije bilo Franje Tuđmana, ne bi bilo niti Ivice i Janice Kostelić, rekao je njihov otac i dugogodišnji trener i mentor, Ante.

Antu je zasmetalo što je Ivica u Večernjakovom izboru najboljeg hrvatskog sportaša svih vremena tek na desetom mjestu. Ljudi ne znaju što je Kitzbühel, tamo je 13 skijaša poginulo, a Ivica je pet puta pobijedio, kaže Ante.

– Sada se puno priča o Modriću, a on je igrač Reala, a ne Dinama. A Ivica i Janica su 'made in Croatia', od svoje četvrte godine pa do kraja karijere. Oni su kompletno proizvedeni ovdje. No nisu oni proizvedeni samo od mene nego i od vas ostalih, samo vi to ne znate. Kada vam je Tuđman dao državu, vi je niste znali konzumirati, a ja jesam. Onog trenutka kad je Tuđman održao onaj poznati govor ja sam u svoj skijaški dnevnik napisao: 'Kucnuo je čas, moj čas.' I tako su nastali Ivica i Janica. 

A hrvatsko skijanje paradigma je onoga što je bilo u SFRJ. Nikada nijedan drugi čovjek koji nije bio Slovenac ili nije pristao biti Slovenac – da se zove Petrovič premda je rođen kao Petrović jer je Hvaranin – nikada nije prismrdio Svjetskom kupu. I vidi kako se u šest godina sve to promijenilo. Da nije bilo Tuđmana, ne bi bilo ni Janice i Ivice – rekao je Ante za Večernji list.

07.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.