PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.08.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

(VIDEO) NIJE MOGAO ZADRŽATI SUZE Želimir odlazi u Njemačku: 'Srce hoće da mi pukne...'

Youtube snimka zaslona

Youtube snimka zaslona

Želimir i njegov brat Slaven kao mladi su izgubili roditelje. On se posljednjih osam godina profesionalno bavi poljoprivredom, ali od nje više ne može živjeti.

Br. pregleda: 20287

Autor: CroExpress

Želimir Čović
iz Donjeg Putićeva kraj Travnika nije mogao ne zaplakati kad je pred kamerama portala Dolina Lašve progovorio o svom skorom odlasku u Njemačku.

Želimir i njegov brat Slaven kao mladi su izgubili roditelje. On se posljednjih osam godina profesionalno bavi poljoprivredom, ali od nje više ne može živjeti. Nikad nije dobio nikakav poticaj. Mlijeko više nema kome prodavati, a kredit za mehanizaciju mora otplaćivati. Struja u kući im je katastrofa, put do kuće užasan, tlak vode nikakav.

- Srce hoće da mi pukne. Nemam kome prodavati mlijeko. Trudim se, imam sve, sve sam ostvario što sam htio, ali nemam kome plasirati. To je žalosno – priča Želimir.

U travnju odlazi iz BiH. Kako kaže, jako mu je teško. U kući gdje živi ostavlja tetu i tetka te brata. Ne zna što će s njima biti kad ode. Kad je brat Slaven spomenuo da su kao djeca ostali bez roditelja, Želimir nije mogao izdržati i briznuo je u suze.

- Ne znam ni sam što da ti kažem – odgovara na pitanje ima li kakvu poruku.
- Ovi što ostaju želim im sve najbolje. A i oni će za mnom doći – priča kroz suze. 

11.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.