PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.07.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

HOĆE LI OVA ZEMLJA POSTATI NOVA OMILJENA DESTINACIJA ZA HRVATE? Prosječna plaća je 38.000 kn bruto

FOTO: Pixabay

FOTO: Pixabay

Zemlja je tek nešto manja od Hrvatske.

Br. pregleda: 1658

Autor: Večernji.hr / CroExpress

Danska je jedna od najuređenijih i najstabilnijih država na svijetu i to se vidi na svakom koraku. Baš je ovih dana objavljeno da je to zemlja s najmanje korupcije na svijetu. I tko tu onda ne bi želio živjeti? Skupo je, ali su i plaće visoke (prosječna bruto plaća je oko 38.000 kuna), visoki su i porezi, ali su zato povlastice takve da se nitko ne buni, piše Večernji.hr.

Hrvatska koja ima problem s natalitetom mogla bi ponešto naučiti od Danske koja isplaćuje 'ekonomsku pripomoć' djeci do 18. godine – od 2500 eura godišnje za djecu do dvije godine, do 1500 eura godišnje za one od 15. do 18. godine. Vrtići su im u prirodi, a obrazovanje je potpuno besplatno – od prvog razreda do kraja fakulteta.

Ova je zemlja nešto manja od Hrvatske (naravno, ako ne računamo ostatak kraljevstva koje uključuje i Farske Otoke i Grenland, u tom je slučaju Kraljevina Danska veća i od Meksika), i s nešto više stanovnika. Čini se dobrom destinacijom za nekoga tko želi zaraditi i usput naučiti poštivati zakon. Jer strogo poštivanje zakona ovdje je princip života. I to se osjeća na svakom koraku.

04.02.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.