PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

18.07.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

(VIDEO) POGLEDAJTE SCENU Iz novog filma o Stepincu zbog koje hrvatski ministar ove noći nije spavao

Youtube snimka zaslona

Youtube snimka zaslona

Razdire ga sekvenca dokumentarno-igranog filma 'Alojzije Viktor Stepinac' .

Br. pregleda: 1518

Autor: CroExpress

Ministar državne imovine u Vladi Republike Hrvatske, Goran Marić, najavio je da vjerojatno neće moći spavati nakon što je pogledao film o Alojziju Stepincu. Razlog tome je jedna scena.

'Pratio sam Stepinčevo. Bolje reći proživljavao! Bože, ima li ijedna naroda na ovom svijetu sa sličnim fenomenom krivotvorstva i mučeništva! Načinom da se anatemizira jedan duhovni, intelektualni, karizmatski gorostas u osobi kardinala Stepinca, i potom da na njegovoj anatemi traje polustoljetno mučeništvo i poniženje čitava naroda. Kojeg li paklenskog stroja-sustava koji ideološki zapjenjeno ocrnjuje najsvjetliji i najsvetiji lik jednog naroda pokazujući time koliko im vrijedi duša Hrvatske i Hrvatska sama u tom paklenskom režimu bogomržnje!', napisao je Marić na svom Facebooku pa nastavio:

'Smiruje me danas lik kolosalnog Alojzija Stepinca u razglednici njegova blaženski mirnog Krašića. I istodobno me razdire sekvenca večeras emitiranog dokumentarno-igranog filma 'Alojzije Viktor Stepinac' na Hrvatskoj televiziji, u kojoj jedan od sudionika, povjesničara, hladno, u isti kontekst, stavlja Stepinca i Dražu Mihajlovića! Kasne su minute Stepinčeva, a ja osjećam da bi moja noćašnja besanica mogla potrajati dugo, do pred zoru', kazao je Marić.

A evo i scene koja je ministru, izgleda, izazvala nesanicu.

11.02.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.