PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.06.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

UDAR NA ISELJENIKE KOJI KORISTE HRVATSKO ZDRAVSTVENO Potpisuje se sporazum kojim će im se stati na kraj

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Vukelić napominje i da bi HZZO s 1. srpnja trebao stupiti i u zajedničku izmjenu podataka s EU-om.

Br. pregleda: 1339

Autor: CroExpress

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Lucijan Vukelić najavio je za HRT potpisivanje sporazuma HZZO-a i MUP-a kojim će se dijeliti baza podataka, tako da će HZZO dobiti relevantne podatke o svima onima koji su odjavljeni iz Hrvatske, a u isto vrijeme koriste hrvatsko zdravstveno osiguranje.

Vukelić napominje i da bi HZZO s 1. srpnja trebao stupiti i u zajedničku izmjenu podataka s EU-om. U to su uključene i zemlje koje nisu članice EU-a, ali su gospodarski vezane s EU-om. To je velik i mukotrpan proces jer ima puno uključenih zemalja.

'Svi koji su odjavljeni s mjesta prebivališta i oni koji su odjavljeni s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje automatizmom bi trebali biti odjavljeni i u HZZO-u, no ima dio osiguranika koji su kod nas bili direktno prijavljeni, pa ćemo sada i to urediti', rekao je Vukelić.

'Nije korektno prema onima koji ovdje žive i koji uplaćuju za zdravstveno osiguranje tako da u tom smislu HZZO će poduzimati i već poduzima određene mjere', izjavio je ministar Milan Kujundžić.

19.03.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.