PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.06.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

(VIDEO) NASILJE U SABORU Pernara izbacivali, Bunjac poludio: 'Mrš smeće, mrš!'

Youtube snimka zaslona

Youtube snimka zaslona

Straža je krenula nositi Pernara van sabornice, a Bunjac je izgubio živce.

Br. pregleda: 1981

Autor: HRT/CroExpress

Oko jedan sat poslije ponoći, tijekom saborske rasprave o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade na provedbi strukturnih reformi - dogodio se incident u Saboru. Iz sabornice je izbačen zastupnik Živog zida Ivan Pernar koji je i nakon dvije opomene nastavio govoriti o Ivi Sanaderu pozivajući ga da prestane šutjeti i progovori o HDZ-ovim crnim fondovima.

Straža je krenula nositi Pernara van sabornice, a Bunjac je izgubio živce. Počeo je vikati i naguravati se sa stražom. ‘Dosta toga, sram vas bilo - nemate pravo na to. Mrš, još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se - nećeš živ izaći odavde! Mrš, smeće, mrš!’, vikao je.

‘Ovo je Hrvatski sabor, ovo su vam vrijednosti i EU-a i NATO-a, ovo je politika zapadnog imperijalizma kojem je sve podređeno, dame i gospodo...’, vikao je Pernar dok ga je Straža iznosila iz sabornice. Usput se snimao mobitelom.

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić izrekao je opomenu i zabranu govora do kraja rasprave Bunjcu koji je Brkića prozvao za povredu Poslovnika, jer je, kako je kazao ‘kukavički poslao stražu da izbaci Pernara’. Kad to drugi put poželite, gospodine bajkeru, učinite to sami, rekao mu je, očito 'ciljajući' na Brkićevu kupovinu motora. Na Brkićevu konstataciju da ima repliku, Bunjac mu je uzvratio: ‘Kome ću govoriti, svetom Petru, je li pametnjakoviću?’, pa zaradio opomenu.

'Milijan Brkić je noćas, po tko zna koji put, poslao saborsku stražu da silom izbaci zastupnika Pernara iz sabornice. Zasmetalo ga je što se govorilo o presudi Ivi Sanaderu, bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a, koji je krao i zato osuđen na šest godina zatvora.
Iz nekog razloga straža je nasrnula i na mene i otela mi mobitel iz ruke iako su u tom trenutku svi zastupnici snimali incident.
Potom su doslovno počeli savijati ruke i gušiti zastupnika. U strahu za zdravlje kolege intervenirao sam da ga zaštitim. Za to vrijeme je Brkić, koji je sve to zakuhao, kukavički pobjegao iz sabornice. Možda u HDZ-u misle da će se nasiljem riješiti svoje loše savjesti kako bi i dalje sve nastavili po starom, ali Živi zid je jednostavno rečeno nepokoran i takvi ćemo i ostati', napisao je Bunjac ujutro na Facebooku.

05.04.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.