PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

14.10.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

PREMINULA MAJKA ANGELE MERKEL Još prije desetak dana, kancelarka ničim nije to odala

Youtube snimka zaslona

Youtube snimka zaslona

Otac Angele Merkel, protestantski svećenik Horst Kasner, preminuo je 2011.

Br. pregleda: 1165

Autor: Hina/CroExpress

Majka njemačke kancelarke Angele Merkel, Herlind Kasner, preminula je u 90. godini života, priopćila je njemačka vlada u srijedu navečer.

Glasnogovornik njemačke vlade potvrdio je u srijedu navečer njemačkoj novinskoj agenciji (dpa) vijest o smrti majke njemačke kancelarke koja je, kako javlja tjednik Superillu i dnevnik Bild preminula još početkom travnja. Glasnogovornik je ujedno apelirao na medije i javnost da poštuju privatnu sferu obitelji Angele Merkel.

Njemačka kancelarka je, kako javljaju mediji, gajila prisne odnose s majkom, a posljednji zajednički javni nastup dogodio se početkom veljače kada je Angela Merkel u prisustvu majke, u gradu Templinu u kojem je provela djetinjstvo, primila titulu počasne građanke.

Unatoč prisnom odnosu, kako primjećuju mediji, Angela Merkel posljednjih dana na brojnim javnim nastupima nije ničim pokazivala ponašanje koje bi moglo ukazati na smrt u obitelji.

Učiteljica engleskog i latinskog, Herlind Kasner, koja je kao Herlinda Jentzch 1930. rođena u Gdanjsku, je do kraja života na lokalnom narodnom veleučilištu davala poduke iz engleskog jezika.

Otac Angele Merkel, protestantski svećenik Horst Kasner, preminuo je 2011. 

11.04.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.