PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

24.02.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

(VIDEO) EMOTIVNO JAVLJANJE DON STJEPANA IZ PARIZA 'Spašen je je trn iz krune Isusove, ali...'

Foto: HKM Pariz

Foto: HKM Pariz

Spašeno je najvažnije, ali tko je bio u katedrali i tko je se sjeća kakva je bila, to je sada zgarište, rekao je.

Br. pregleda: 1876

Autor: CroExpress/Dnevnik.hr

'Večeras je glasnogovornik pariške nadbiskupije rekao da je katedrala gotovo uništena. Ne samo krov, jer je zvonik pao unutra u crkvu. Požar je zahvatio i crkvu, praktički ona je uništena', rekao je don Stjepan Lončar, voditelj Hrvatske katoličke misije u Parizu, za Dnevnik Nove TV.

Tijekom večeri su se oglasila zvona na svim pariškim crkvama, što je Lončar posebno emotivno doživio.

'Kad sam čuo kroz prozor da zvone zvona moje crkve ovdje u Parizu, kojom se služe Hrvati, onda je suza krenula na oko. To je značilo da katedrala polako umire. Zvona su brecala, znači da je to kraj katedrale', rekao je Lončar.

Dodao je da ljudi u Parizu vrlo emotivno reagiraju, mnogi su se okupili pored katedrale, pjevaju Gospine pjesme i mole krunicu. Cijeli je Pariz na nogama, do televizijske ekipe se probijao sat vremena.

Prema riječima glasnogovornika nadbiskupije, riznica katedrale je spašena.

'Sve ono blago koje se kroz tolika stoljeća skupljalo i čuvalo u katedrali, te dragocjenosti su spašene. Spašen je i trn iz krune Isusove koji se čuvao u katedrali. Ali, nažalost, to je malo od onoga što je propalo. Spašeno je najvažnije, ali tko je bio u katedrali i tko je se sjeća kakva je bila, to je sada zgarište', rekao je Lončar.

16.04.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.