PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.07.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

KREĆETE NA PUT? Evo što vas čeka na hrvatskim cestama i granicama tijekom Uskrsnog vikenda

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Ilustracija (foto: Pixabay.com)

Gust promet na graničnim prijelazima, mnogim gradskim prometnicama, ali i glavnim cestovnim pravcima.

Autor: CroExpress

Pred nama je Uskrsni vikend koji će na naše prometnice dovesti mnogobrojne vozače iz domovine i zapadnoeuropskih država. Već smo proteklog vikenda bili svjedoci pojačanog prometa i čekanja na dijelu graničnih prijelaza u RH., javlja HAK na svojim službenim stranicama.

Gust promet na graničnim prijelazima, mnogim gradskim prometnicama, ali i glavnim cestovnim pravcima očekuju nas u petak, 19. travnja osobito u poslijepodnevnim satima i to na A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora te autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka. Slično će biti i na Ličkoj magistrali (DC1), Jadranskoj magistrali (DC8) kao i na prilazima turističkih središta duž obale, a posebice u Istri i Dalmaciji.

Osim poteškoća na graničnim prijelazima, trajektna pristaništa će također biti mjesta gdje se očekuje pojačan promet i moguća čekanja. Osobito na sjevernom Jadranu, u pristaništima Brestova, Valbiska, Stinica i Prizna te u lukama u Zadru i Splitu.

Na Uskrsni ponedjeljak, 22. travnja, ponovno nas očekuju zastoji na graničnim prijelazima u smjeru Slovenije, na prijelazima sa Srbijom (Bajakovo) i Bosnom i Hercegovinom (Slavonski Brod, Stara Gradiška, Maljevac, Županja, Metković). Pojačan promet i gužve bit će izraženije sredinom i krajem dana zbog povratka prema svojim domovima.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru graničnog prijelaza Bregana i dalje prema Sloveniji, ali i autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb prema unutrašnjosti. Na prilazima gradu Zagrebu, na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-istok, kao i na zagrebačkoj obilaznici (A3), posebice krajem dana,
moguće su gužve i kraća čekanja.

19.04.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.