PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.08.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

TERORIZAM ISKLJUČEN, NEMA RAZLOGA ZA STRAH Hrvatsku misu u Münchenu prekinuo je psihički bolesnik

Foto: Ramgeis - Eigenes Werk/Wikipedia

Foto: Ramgeis - Eigenes Werk/Wikipedia

Osoba afričkog podrijetla koja je u subotu navečer ušla na misu hrvatske katoličke župe u Münchenu u crkvi Svetog Pavla uzvikujući Allahu Akbar i bacajući kamenje, psihički je bolesna i nije povezana s terorizmom, javlja ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Br. pregleda: 3286

Autor: CroExpress/Hina

Ministarstvo je za Hinu reklo kako je 'psihički bolesna osoba' ušla u crkvu Svetog Pavla u Münchenu u vrijeme održavanja uskrsnih obreda na hrvatskom jeziku, vođenih od svećenika Hrvatske katoličke župe u tom gradu.

Muškarac je vikao i bacao kamenje po ljudima i po crkvi, a policija ističe kako nije bilo bacanja petardi, kao što je navedeno u dijelu medija. Od nastale panike je stvoren metež i ljudi su počeli bježati iz crkve, otkriva ministarstvo i dodaje kako je javljeno o lakšim ozljedama 25 ljudi, nepoznatog identiteta, ali hrvatskog državljanstva.

Hrvatski mediji u domovini i inozemstvu pišu kako je riječ o muškarcu srednjih godina, afričkog podrijetla koji je izvikivao 'Allahu Akbar', zbog čega su mnogi vjernici mislili da je riječ o terorističkom napadu.

MVEP prenosi kako je münchenska policija priopćila da događaj nema veze s terorizmom jer je incident izazvala psihički bolesna osoba koja je nakon privođenja u policiju smještena u bolnicu.

Policija je usprkos tome pojačala mjere sigurnosti oko svih crkvi u kojima se održavaju svete mise na hrvatskom jeziku, naročito oko crkve Svetog Mihaela u kojoj se održala misa od 12:30 sati.

MVEP je osudio ovaj čin i naglasio kako je zajedno s konzulatom bio u kontaktu s policijom, crkvom i tamošnjim Hrvatima.

21.04.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.