PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.07.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

JE LI VAM SE IKAD DOGODILO OVO Susjedi vam ostave milijun eura u nasljedstvo, a ne znate što bi s njima!?

Foto: Screenshot/Youtube

Foto: Screenshot/Youtube

Obavezno pročitajte!

Br. pregleda: 1450

Autor: CroExpress

Iznenađujuća milijunska nasljedna baština učinila je Ivanku Čuguru iz Stuttgarta financijski dobro 'potkovanom' tako reći preko noći. Ali umjesto da zadrži novac za sebe, odlučila je osnovati Zakladu iz koje će se novac trošiti u humanitarne svrhe.

U Njemačku je Ivanka došla iz Hrvatske davne 1972. godine, pobožna je katolkinja i cijelog je života radila u raznim ustanovama socijalne skrbi. Živjela je sasvim normalno i bila zadovoljna svojim skromnim životom. I onda se dogodila velika prekretnica 2006. godine, to je bio trenutak kada su joj neočekivano njezini bogati susjedi darovali u ostavštinu milijunsku sumu novca.

'Nisam ni pomislila novac koristiti i trošiti samo za sebe, putem Zaklade želim ispuniti i želju svome srcu, te iznosom od 1,5 milijuna eura učiniti život  i zdralje djece, osobito djevojka u Africi i Latinskoj Americi uspješnijim i boljim i povećati njihove obrazovne mogućnosti.

U priloženom video uratku Ivanka govori o tome kako joj je neočekivano nasljedstvo promijenio život i dalo mu novo značenje.

Pogledajte!

11.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.