PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.07.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

JE LI VAM SE IKAD DOGODILO U servisu popravak 2.000 kuna, kod mehaničara 20 kuna

Foto: Zvonko Kucelin/Zadarski list

Foto: Zvonko Kucelin/Zadarski list

Problem je bio u ovome: pregorio osigurač!

Autor: Šenol Selimović

Zadarski poučak na temu zašto platiti više:

Odvezli smo auto u jedan zadarski servis, opisali o čemu se radi i dobili ponudu za popravak u iznosu od 1.980,69 kuna! Privatni automehaničar nam je riješio kvar dokazavši da je riječ samo o osiguraču vrijednom 20-ak kuna.

Možete li zamisliti situaciju da vam netko za određenu uslugu, u našem slučaju za popravak jednog kvara na automobilu, zatraži dvije tisuće kuna, a vi – ne vjerujući ušima i očima – odete po 'drugo mišljenje', tj. kod drugog mehaničara i on vam to napravi – besplatno!

E, pa upravo s takvom situacijom susreli smo se mi u Zadarskom listu kada smo prije nekoliko dana u jedan ovlašteni servis (nećemo mu iz čiste ljubaznosti navesti ime) odvezli naš službeni automobil star desetak godina i prijavili kvar. A kvar se sastojao u sljedećem: nije se podizalo i spuštalo staklo na vratima s lijeve vozačeve strane, a uz to nisu se mogli regulirati retrovizori po visini i širini. I laiku je bilo jasno da se očito radi o nekom prekidu strujnog kruga jer pritiskom na dugme za spuštanje stakla i ono za regulaciju retrovizora ništa se nije pomicalo. Za razliku od lijevog, desni prozor na suvozačevoj strani je uredno funkcionirao na pritisak tipke.

Dakle, odvezli smo auto u servis, opisali o čemu se radi i dobili ponudu za popravak u iznosu od 1.980,69 kuna! Dakle, gotovo dvije tisuće kuna!!! U ponudu su ubačeni i prekidač prozora i onaj za namještanje retrovizora iako s tim prekidačima nije bilo nikakvih problema!

Kako auto ipak nije ni popravljan isti dan, naš ga je vozač uzeo natrag, ali smo odlučili potražiti 'drugo mišljenje' i zamolili jednog privatnog registriranog automehaničara da samo pogleda o čemu se radi i da nam da svoje mišljenje o ponudi, tj. cijeni koju smo prethodno dobili od servisa nakon što smo prijavili i opisali spomenuti kvar.

Automehaničar je pogledao, odmah ustanovio da je riječ o običnom malom osiguraču, izvadio ga, zamijenio novim i – sve je savršeno proradilo. I staklo na vozačevoj strani i podešavanje retrovizora.

Eto, ne želimo ovdje dodatno komentirati naše iskustvo ni cijenu koju je odredio servis za popravak tako banalnog kvara. Dodat ćemo samo to da je cijena tog malog osigurača nekih dvadesetak kuna, a automehaničar koji je naš problem riješio u pet minuta nije nam uzeo ni kune.

Da smo se držali ponude servisa, popravak bi nas umjesto dvadeset kuna stajao dvije tisuće kuna! Sto puta više! Eto, toliko. A što više reći!?

16.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.