PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.07.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

DAVOR BOŽINOVIĆ Hrvatska ne dopušta i neće dopuštati ilegalne ulaske migranata u zemlju

Foto: mup.hr

Foto: mup.hr

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je da Hrvatska ne dopušta i neće dopuštati ilegalne ulaske migranata u zemlju te naglasio da hrvatska policija s tim u vezi postupa po zakonu.

Autor: CroExpress/Hina

Božinović je komentirao u izjavi za novinare u Zagrebu, nakon sastanka s kineskim ministrom javne sigurnosti Zhao Kezhijem, prilog Švicarske radio televizije (SRF) objavljen u srijedu u kojem hrvatski policajci navodno silom vraćaju ilegalne migrante u susjednu Bosnu i Hercegovinu.

Švicarski novinari su potkraj travnja dva dana zaredom sa skrivenih položaja navodno dokumentirali četiri tzv. 'push back' akcije, odnosno vraćanje migranata protiv njihove volje u kojima je u BiH prebačeno 70 migranata, uglavnom iz Pakistana, Afganistana i Alžira. Ministarstvo unutarnjih poslova odgovorilo je SFR-u da se na snimci radi o 'službenoj akciji u skladu sa Schengenskim kodeksom koja ima za cilj spriječiti ilegalni ulazak u EU'.

'Prvo bih htio reći da je cijeli taj prilog koncipiran na način da hrvatska policija provodi nasilje i to nije prvi put. Ne znam koji je ovo film po redu koji govori o nasilju hrvatske policije gdje ima svega samo nema nasilja. Dakle, to je još jedan jalov pokušaj da se optuži hrvatsku policiju, koja, ponavljam, provodi nacionalno zakonodavstvo, provodi europsko zakonodavstvo', kazao je ministar.

16.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.