PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

21.08.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

JAKA KIŠA STVARA KAOS U NJEMAČKOJ Evo gdje prijete poplave

Foto: Screenshot

Foto: Screenshot

Zatvorene su brojne prometnice.

Br. pregleda: 1555

Autor: CroExpress

U Berlinu je vatrogasna postrojba proglasila izvanredno stanje u ponedjeljak poslijepodne. U roku od pola sata primljeno je preko 50 hitnih poziva. U roku od 24 sata palo je do 70 litara kiše po kvadratnom metru. U Hessenu i Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, tijekom šest sati deponirano je do 50 litara. 

U Wangenu (Bavarska) vlasti su donijele plan za poplave, podijelile vreće s pijeskom, uspostavile telefon za građane. Vremenska upozorenja na snazi su i na području Kassela (Hesse), prema navodima policije, primljena su i brojna izvješća o poplavljenim cestama i palim stablima. 

'Vatrogasne brigade su konstantno na intervencijama. Posebno su pogođene istočne četvrti Kassel Bettenhausen i Forstfeld te seoske četvrti Lohfelden, Kaufungen, Niestetal i Helsa. Trenutno, u tim područjima su neprohodne brojne ceste, uključujući i glavne ceste. Postoje značajni prometni poremećaji', kazao je glasnogovornik policije.  

U četvrti Lippe (NRW) moralo se zatvoriti u utorak ujutro zbog kiše nekoliko ulica. Njemačka meteorološka služba očekuje u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji do podneva i dalje jaku kišu, a u Istočnoj Vestfaliji tuču i jaku oluju.

21.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.