PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

18.06.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

DUHOVSKI PONEDJELJAK Hrvatski vjernici hodočaste u marijanska svetišta Njemačke

Foto: CroExpress

Foto: CroExpress

Marienthal i Neviges.

Autor: CroExpress

Danas, na Duhovski ponedjeljak, slavimo blagdan Marije - Majke Crkve. Ovom prigodom, već tradicionalno, Hrvati iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj hodočaste na marijanske svetišta.  

Tradicionalno hodočašće u Marienthal, na duhovski ponedjeljak organiziraju Hrvatske katoličke zajednice iz regije rajnsko-majnske. U ponedjeljak, 10. lipnja u 12.00 sati slavit će svečanu svetu misu u Marijinu svetištu. 

Put križa molit će se od 11.15 sati, a prigoda za svetu ispovijed je od 10.30 sati.  

Hrvati iz njemačke Savezne države Sjeverna Rajna i Vestfalija, te Nizozemske, Belgije i Luksemburga hodočaste Majci Božjoj u marijansko svetište Neviges.  

Ovogodišnje, 49. tradicionalno hodočašće Hrvata u Neviges i misno slavlje predvodit će vlč. Domagoj Matošević, rektor i župnik Svetišta Majke Božje Bistričke. Hodočašće organizira Hrvatska katolička misija Wuppertal koje predvodi fra Marko Domazet-Lošo

Svečano misno slavlje počinje u 12. 30 sati, a prije toga bit će prigoda za svetu ispovijed u 10 sati, i Križni put u 11 sati. Nakon svete mise, vjernici će sudjelovati u zajedničkom druženju.

10.06.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.