PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

18.06.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

I NIJEMCI IMAJU SMISLA ZA HUMOR KADA KAŽU Bayern službeno pripada Austriji

Jedan stariji tekst, koji i dan danas kruži društvenim mrežama. Dobar vic! Što mislite?

Br. pregleda: 2916

Autor: CroExpress

Mnogi su oduvijek u to sumnjali, sada se zapravo i obistinilo. Otkriće dokumenta u Berlinu potvrđuje da Slobodna država Bavarska još od 1574. službeno pripada Austriji. Povjesničari procjenjuju da je dokument pravno ispravan i stoga obvezujući prema međunarodnom pravu.

UN stoga poziva kancelarku Merkel da što prije prepusti Bavarsku susjednoj zemlji.

Naime, u njemačkom povijesnom muzeju u Berlinu, čistačica je otkrila senzacionalan dokument, koji je bio tako dugo neprimijećen jer se nalazio na stražnjem dijelu povijesnog pivskog podmetača iz 1574. godine.Svi forenzički testovi potvrdili su autentičnost dokumenta 'rekao je u Berlinu povjesničar dr. Ludwig Ullmann.' Rukopis na ovom povijesnom dokumentu je Albrechta V, zvanog 'The Saupreiß'. Ovaj vojvoda, koji je dugo vremena proveo u berlinskom internatu, tijekom svog života nije se nikako mogao 'sprijateljiti' sa svojom rodnom Bavarskom. Na kraju krajeva, on Bavarsku čak nije ni prodao, već iz čistog gnjeva poklonio Austriji.

Savezna vlada je u međuvremenu u priopćenju objavila da će Bavarsku ustupiti Austriji najkasnije do konca godine u skladu sa zahtjevima UN-a.

Ovo je veliki šok i za upravni odbor FC Bayerna u Münchenu.
Klub mora sada planirati austrijsku Bundesligu i smanjiti Allianz Arenu tijekom ljeta na kapacitet od 8.000 gledatelja i već idućeg tjedna otkupiti sve važne igrače od Red Bull Salzburga.

U međuvremenu, austrijska vlada u Beču najavila je da će ove godine na Oktoberfestu umjesto bijele kobasice biti poslužena samo Sachertorta. Od 2020. godine ovaj festival će biti premješten u Bečku državnu operu.

Izvor: der-postillon.com

10.06.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.