PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

18.07.2019
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

PRIJATELJSTVO IZ VREMENA DOMOVINSKOG RATA 'Steve je u Hrvatsku donosio medicinsku opremu koja je bila potrebna za spašavanje ranjenih branitelja'

Foto: CroExpress

Foto: CroExpress

Rukavina je već dvadesetak godina predsjednik Nacionalne federacije američkih Hrvata.

Autor: CroExpress/Antun Babić

Jučer me posjetio moj dragi i dugogodišnji prijatelj iz Amerike, Steve Rukavina. Dugo smo razgovarali o našem prijateljstvu koje potječe iz vremena početka Domovinskog rata, kada je Steve u Hrvatsku donosio medicinsku opremu koja je bila potrebna za spašavanje ranjenih branitelja.

Steve Rukavina je već dvadesetak godina predsjednik Nacionalne federacije američkih Hrvata, a u zadnjih nekoliko godina vrlo je aktivan u pomaganju Hrvatima u Republici Srpskoj i Federaciji Bošnjaka i Hrvata.

Djed Stevea Rukavine doselio se u Ameriku 1900. iz sela Konjsko Brdo, nedaleko Perušića. Stevea je jako zanimala knjiga o poznatim i znamenitim Gospićanima koju je nedavno objavio prof.dr.sc. Josip Fajdić, a u kojoj se spominju brojne Rukavine.

Steve će danas provesti dan u Gospiću, u kojem se održavaju male Olimpijske igre u čast Steveog pokojnog oca i velikog hrvatskog domoljuba Josepha Rukavine.

14.06.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.