Autor: CroExpress
U Novome Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, u utorak je počela 17. Mala škola hrvatskoga jezika i kulture
Temeljni je cilj ovoga ljetovanja da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta diljem Lijepe naše, unaprijede svoje znanje hrvatskoga jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.  
Ovogodišnji je program okupio do sada najveći broj polaznika u dobi 9 do 16 godina, njih 124, iz 21 europske i prekooceanske zemlje. Polaznici su u Hrvatsku stigli iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Omana, Katara, Irske, Mađarske, Njemačke, Austrije, Italije, Ujedinjenog Kraljevstva (Velike Britanije, Škotske i Sjeverne Irske), Belgije, Švedske, Norveške, Slovenije, Francuske, Španjolske, Poljske, Crne Gore, Srbije, Makedonije i Hrvatske.  
Program škole se odvija u Domu Crvenog križa grada Zagreba Hostelu Villa Rustica do 26. srpnja. Polaznici će moći sudjelovati u raznim kreativnim igraonicama koje se sastoje od jezičnih, kulturoloških, likovnih, novinarskih, lutkarskih, dramskih, plesnih i filmskih radionica
Projekt se sastoji i od mnogobrojnih sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja koji će se održavati pod stručnim vodstvom učitelja i voditelja. Objedinjen sadržaj svih radionica bit će prikazan u četvrtak 25. srpnja na večernjoj završnoj priredbi.

Datum objave: 16.07.2019.