PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

22.01.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

ANNEGRET KRAMP - KARRENBAUER Bit će nova ministrica obrane umjesto Ursule von der Leyen

Foto: Hina

Foto: Hina

U srijedu će položiti prisegu.

Autor: CroExpress/Hina

Annegret Kramp - Karrenbauer, predsjednica Kršćanske demokratske stranke Angele Merkel koju smatraju njezinom nasljednicom, bit će nova ministrica obrane umjesto Ursule von der Leyen koja je u utorak izabrana za predsjednicu Europske komisije.  

Annegret Kramp - Karrenbauer, koju kraće zovu 'AKK', položit će prisegu u srijedu ujutro u prigodi preuzimanja dužnosti od svoje prethodnice u gornjem domu parlamenta (Bundesrat) u Berlinu koji je o tome izvijestio u priopćenju. Usrula von der Leyen koja je rekla da će s dužnosti ministrice obrane koju je obnašala od 2013. odstupiti u srijedu, izabrana je u utorak tijesnom većinom za predsjednicu Europske komisije.  

'AKK' službeno preuzima dužnost na dan kada kancelarka Angela Merkel slavi svoj 65. rođendan. Kramp - Karrenbauer je ovo prva ministarska dužnost. Njezino imenovanje je iznenadilo mnoge u Berlinu koji su očekivali da će ministarstvo obrane preuzeti Jens Spahn, konzervativni ministar zdravstva. 

Kramp - Karrenbauer će na dužnosti ministrice obrane morati zadobiti povjerenje njemačke vojske koja je bila veoma kritična prema njezinoj prethodnici. Među njezinim glavnim zadaćama bit će obnova opreme Bundeswehra koja je u lošem stanju.

17.07.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.