Autor: CroExpress/100posto
Ivica Šimić, 25-godišnji vratar RK Split, dolazi igrati u Njemačku. Iako je Šimić, s obzirom na svoje godine, mislio da nikada neće ostvariti inozemni angažman, zahvaljujući jednom pozivu on je sada novi igrač četvrtoligaša SG Bruchköbela
‘Došao je neobičan poziv s nepoznatog broja. Javio sam se, čovjek se predstavio kao Kazimir Balentović, potpredsjednik SG Bruchköbela i htio je da pošaljem životopis i moj video s utakmica. Odradio sam to i nakon toga mi se opet javio da je sve super i da ćemo se čuti kroz mjesec-dva. Tako je i bilo, poslao mi je avionsku kartu. U Njemačkoj su me dočekali, primili me super. Bilo mi je to prvi put da sam otišao izvan Hrvatske’, prepričava Šimić za portal 100posto kako je krenula cijela priča.  
‘Zvali su me na probu, a već na prvom treningu sam odmah prošao! Nakon toga su me upoznali s detaljima. Sve je u biti ovisilo o meni. Kad sam se vratio u Split, ubrzo su mi poslali ugovor i potpisao sam na dvije godine‘, nastavlja dalje ovaj vratar.  
Na sportski način, Ivica odlazi trbuhom za kruhom, no teško mu je napustiti Split, prijatelje, obitelj…  
‘Uf, bilo je jako teško… Dijete sam kluba i nisam se micao. Pa i kad sam otišao na probu, nije mi bilo lako. Već nakon dan-dva svi su mi nedostajali. Cura, obitelj, prijateljiOna će dolaziti kad bude mogla, ima obaveze na fakultetu, ali dolazit će‘, zaključuje Šimić u razgovoru za 100posto.

Datum objave: 22.07.2019.