Autor: CroExpress/Jutarnji list
Bivši HSP-ovac, aktualni predsjednik stranke Desno, Anto Đapić, na prošlim je izborima podržao Kolindu Grabar-Kitarović, a sada ne želi podržati Škoru. U intervjuu je istaknuo kako ne može sakriti svoje misli o predsjedničkoj kandidaturi, a i naveo je svoj kratki predsjednički program.  
Neki neslužbeni izvori tvrde da će podržati dosadašnju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, no Đapić u razgovoru za Jutarnji list kaže da ne bi još govorio o konkretnim imenima jer da predsjednica još nije službeno ni prezentirala vlastiti program.  
No, iako je Đapić iz Slavonije, očito je da nije u bloku onih koji su se dosad svrstali uz pjevača Miroslava Škoru. Đapić je na predsjedničkim izborima 2000. godine bio kandidat i tada je u prvom krugu osvojio 49.288 glasova, odnosno 1,84 posto. 
Na izborima 2014. godine također je najavljivao kandidaturu koju je tijekom kampanje povukao te dao podršku predsjednici Grabar-Kitarović. 
Hrvatska desnica nema autentičnog kandidata za hrvatskog predsjednika‘, započinje razgovor Đapić, predsjednik stranke Desno. 
‘Pa, čujete, osobno sam homo politicus, politiku živim, volim… I logično je da ne mogu ne razmišljati i o toj opciji. Sigurno bih imao nešto za reći u kampanji, ona otvara mogućnost prezentacije‘, rekao je te nastavio:  
U kampanji možete prezentirati što ste radili, a nije nešto što mi je strano, već sam jednom sam bio kandidat za predsjednika. Tada sam bio puno mlađi, danas je moja je pozicija drugačija, moje iskustvo je bogatije, a i kad bih se kandidirao imao bih što za reći u toj kampanji, bio bih konkurentan
Naglasio je kako bi u njegovoj kampanji presudilo dugogodišnje iskustvo.  
‘Imam iskustvo dugogodišnjeg vođenja malih stranaka. Zalagao bih se za zajedništvo hrvatskog naroda, hrvatsko društvo je podijeljeno, zauzimao bi se za integracijske procese. Postoji četiri ili pet točaka, situacija, koje moramo definirati i na kojima bi se bazirala naša kampanja’, zaključio je Đapić.

Datum objave: 10.08.2019.