PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

26.02.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

HRVAT IZ AUSTRALIJE OSMISLIO Facebook za hrvatsku dijasporu

Foto: Screenshot

Foto: Screenshot

Povezivanje Hrvata diljem svijeta.

Autor: CroExpress

Društveni mediji i internetske mreže imaju sve veću ulogu kako u životu pojedinaca tako i u djelovanju društva u cjelini. Svima su poznate društvene mreže poput Facebooka i Twittera, no u njima se teško snalazi, a postoje i problemi sa sigurnošću i načinima korištenja privatnih podataka, javlja Croatiaweek.

Tako sve veći broj timova, koji razvijaju internetske platforme, smatra kako je budućnost ne u velikim, sveobuhvatnim društvenim mrežama nego u manjim, specijaliziranim internetskim platformama. Na tom tragu je i Nik Kraljević iz Australije i njegova tvrtka Kraljevic Tehnology koji trenutačno razvijaju internetsku platformu namijenjenu prvenstveno povezivanju svih zainteresiranih za Hrvatsku, Hrvate i hrvatsku dijasporu

'Croatian Diaspora Online Community' trenutačno napreduje prema beta fazi. Govoreći o svome iskustvu rada na 'Croatian Diaspora Online Community', Kraljević ističe kako mu stalno padaju na pamet dobre ideje u smjeru ohrabrivanja dijaspore na povratak u Hrvatsku. 

Isto tako, online zajednica potaknut će i druge poduzetnike u smjeru razvoja novih ideja koje bi još bolje povezivale kako Hrvate tako i ljubitelje Lijepe Naše

Beta nove društvene mreže trebala bi se pojaviti u sljedećih nekoliko mjeseci. Kraljevic Tehnology već je napravila aplikaciju za hrvatske stikere (naljepnice) namijenjenu društvenim mrežama pod imenom 'Lijepa naša'.

12.08.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.