Autor: CroExpress

Klapa B. A. osnovana je 1998. godine kada je skupina mladih Hrvata, druge i treće generacije rođenih u Argentini, željela pjesmom odati počast svom prijatelju poginulom u Domovinskom ratu.

Prvi nastup održali su u Teatro Cervantesu u Buenos Airesu. Od tada do danas, kao pioniri klapskog pjevanja u Južnoj Americi, neprekidno rade na očuvanju i promicanju kulturne baštine.
Repertoar Klape B.A. je sastavljen od tradicionalnih klapskih ‘a capella’ pjesama, pjesama uz instrumentalnu pratnju, argentinskih i internacionalnih tradicionalnih i skladanih pjesama, te pjesama hrvatskih skladatelja iz Argentine. Klapa je u svojih 20 godina djelovanja zabilježila brojne nastupe diljem Argentine i cijele Južne Amerike.
Snimili su 2 nosača zvuka, prvi, ‘Klapa BA’, 2007. godine te prošle godine i drugi nosač zvuka pod nazivom ‘Furešti’. Nastupili su na brojnim susretima zborova te koncertima u Argentini, Urugvaju i Čileu. Godine 2006. sudjelovali su na turneji diljem Lijepe Naše te večeri klapa iz iseljeništva na jubilarnom četrdesetom Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu.

Zajedno sa ženskom klapom Valovi 2017. godine organizirali su Prvi susret klapa u Argentini.

Datum objave: 18.09.2019.