Autor: CroExpress

Jedan od korisnika društvene mreže Quora pitao je zna li netko zašto Hrvatska ima tako čudan oblik? Pomoći su mu pokušali mnogi pa je tako dobio mnoštvo različitih odgovora.

Dok su mu neki objašnjavali kako je za nesvakidašnji oblik teritorija kriva bogata i dramatična povijest koja prepuno ratova, drugi su mu odgovorili kako to nije ni bitno jer je Hrvatska svejedno jedna od najlješsih zemalja svijeta. Nekolicina je pisala kako se o Hrvatskoj zna premalo, a upravo su Hrvati razlog zbog kojeg nije došlo do potpune invazije Turaka u Europi, prenosi Večernji list.   

Zabavniju stranu ovog pitanja vidjeli su oni koji su napisali kako ih oblik Hrvatske podjeća na zmaja ili pak lastavicu, a u komentarima se povela i kraća rasprava. Dok neki Hrvatsku vide kao umiljatu lastavicu, drugima mentalitet države više odgovara onom snažnog zmaja.

Hrvatska je zemlja koja je evoluirala, a više se ne nalazi tamo gdje je bila originalno jer je dosta zemlje izgubljeno ili pak dobiveno kroz povijest – jedini je odgovor stigao od Hrvata koji je rekao da je objašnjenje poprilično jednostavno. 

Datum objave: 20.09.2019.