Autor: CroExpress/Hina

Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan potvrdio je u srijedu za Hinu da je taj sindikat oko 15,30 sati dobio informaciju da je u Atlantiku uočena splav te da su svi brodovi, koji tragaju za preživjelima s potonulog tegljača Bourbon Rhode, krenuli prema toj lokaciji.

Melvan je rekao da satelitska snimka pokazuje stanje otprije dva sata te da brodovima treba neko vrijeme da dođu do lokacije na kojoj je splav uočena.

Potraga za pomorcima s potonulog tegljača Bourbon Rhode koje vodi brod Alp Striker još traje, a dva pomorca s tog broda su tijekom noći na ponedjeljak rekli da su vidjeli moguće signalne znakove te se brod uputio prema tom području, u koordinaciji s CROSS Antilles- Guyane, francuskom pomorskom službom za spašavanje na Karibima.

CROSS je pozvao i tri dodatna trgovačka broda da promijene smjer i upute se prema području iz kojeg je odaslan signal.

Tegljač Bourbon Rhode potonuo je 26. rujna u Atlantiku, 2000 kilometara od francuskog otoka Martiniquea. Francuski križni stožer CROSS objavio je u petak da je obustavljena potraga za nestalim članovima posade, ali je dva dana kasnije rečeno da potragu za nestalim pomorcima s tegljača Bourbon Rhode, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, nastavlja brod Alp Striker, a upozoreni su i svi komercijalni brodovi koji plove u toj zoni. Potraga je dosad rezultirala pronalaskom trojice članova posade koji su preživjeli te četvorice poginulih. Na brodu ih je ukupno bilo 14. Na brodu su bili većinom Ukrajinci, te po jedan Rus, Južnoafrikanac i Filipinac.

Datum objave: 10.10.2019.