PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.07.2020
tekst
tekst

HR Iseljeništvo

VUKOVARSKI GRADONAČELNIK IVAN PENAVA Da, razmišljam o kandidaturi za predsjednika HDZ-a

Foto: Hina

Foto: Hina

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava najavio je u intervjuu 'Večernjem listu' kako razmišlja o kandidaturi za predsjednika HDZ-a jer smatra da bi tako mogao progurati da se ratni zločinci napokon kazne.

Autor: CroExpress/Hina

'Prvi put sada iznosim da idem na unutarstranačke izbore, približavala se i obljetnica i morao sam donijeti odluku što je najpametnije napraviti s aspekta rješavanja sudbine stradalnika. Kad sam odlučio da su prosvjedi kontraproduktivni i da nije dobro ponovno čekati godinu dana bez rezultata, morao sam razmišljati koji je pravac najbolji...', rekao je Penava u intervjuu objavljenom u Političkom magazinu 'Obzor" u subotnjem broju 'Večernjeg lista'.

Penava o kandidaturi za predsjednika HDZ-a razmišlja jer smatra da jedino tako može staviti u fokus i riješiti problem nesankcioniranja ratnih zločina iz Domovinskog rata pošto godinu dana od velikog prosvjeda u Vukovaru državne institucije nisu napravile baš ništa.

Kaže kako će do rješavanja problema neprocesuiranih ratnih zločina pokušati doći u stranci, odnosno preko unutarstranačkih izbora.

Penava tako postaje već četvrti u nizu, nakon Davora Ive Stiera, Mire Kovača i vjerojatno Tomislava Karamarka, koji bi mogao postati protukandidat Andreju Plenkoviću u HDZ-u na unutarstranačkim izborima u proljeće 2020., piše 'Večernji'.

Ivan Penava ZA predsjednika HDZ-a! Jeste li za ili protiv?

Objavljuje CroExpressSubota, 12. listopada 2019.

12.10.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.