PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

14.08.2020
tekst
tekst

Hrvati iz Europe

(AUSTRIJA) OVO OBAVEZNO MORATE ZNATI! UKIDAJU SE VINJETE DO SALZBURGA I KUFSTEIN-a Odluka o ukidanju plaćanja cestarine samo formalnost koja će se odraditi u srijedu

Foto: screenschot/APA/salzburg24.de

Foto: screenschot/APA/salzburg24.de

Prestanak obveze isticanja vinjete od Walserberga do Salzburg-Nord-a i državne granice prema Kufstein-Süd uvodi se već od 15. prosinca. S tim u vezi provesti će se glasovanje u Nacinalnom vijeću Austrije u srijedu, 13. studenoga, javlja www.rosenheim24.de.

Br. pregleda: 5735

Autor: CroExpress

Zahtjev ÖVP-a (Austrijske narodne stranke) da se ukine vinjeta od Kiefersfelden-a do Kufstein-Süda i od Walserberga do Salzburg-Nord-a već su odobrili Zeleni i NEOS, a glasovanje u srijedu, 13. studenog, čisto je pitanje pravne forme, prenio je tt.com.

Takvi prijedlozi moraju se podnijeti i Saveznom vijeću, a odobrenje se predviđa za 5. prosinca, i tek tada vozači od 15. prosinca više ne trebaju kupovati i isticati vinjetu.

Napominje se također da će se razmatrati ukidanje vinjete i na autocestama Rheintal / Walgau A14, Linz A26 i Mühlkreisautobahn A7, prenosi salzburg24.de.


'To je dobra vijest', kazao je gradonačelnik Kufsteina Martin Krumschnabel. U utorak, 12. studenoga, o rezoluciji se glasovalo u Nacionalnom vijeću Austrije. SPÖ i FPÖ glasali su protiv, jer po njihovom mišljenju ova izmjena u zakonu 'značila bi besplatno putovanje Nijemaca po austrijskim cestama'.

Ipak, zabranu vožnje zimi između 21. prosinca i 12. travnja treba zadržati. Krumschnabel također poziva na prestanak njemačke granične kontrole.

Prestanakom naplate cestarine na gradskoj autocesti do Salzburga želi se rasteretiti grad od prometnih gužvi.
12.11.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.