Autor: HGK/CroExpress

Na najvećem sajmu namještaja u Europi, IMM Kӧln, koji definira i diktira buduće trendove uređenja interijera, ove godine izlažu četiri hrvatske tvrtke: Spin Valis, Prostoria, Mundus Viridis i Modul.
Sajam je lani zabilježio preko 150.000 posjetitelja, a očekuje se da će ove godine premašiti tu brojku.

Ivić Pašalić, predsjednik nadzornog odbora Mundus Viridisa, pojašnjava kako unatrag nepune dvije godine rade na razvoju proizvodnje dizajnerskog namještaja od masiva pod brandom Milla & Milli te na razvoju projekata opremanja.
“To su dvije nove razvojne niše tvrtke Mundus Viridis, a strateški cilj nam je u narednih pet do sedam godina osigurati da proizvodnja dizajnerskog namještaja od masiva i poslovi opremanja postanu naš core business. Izlaganje na sajmovima kao što je IMM je nužno kako bi naš brand dizajnerskog namještaja Milla&Milli predstavili međunarodnim kupcima, posebno zato jer se radi o proizvodima visokog cjenovnog razreda, sa visokom dodanom vrijednošću”, ističe Pašalić.

I Prostoria će u Kӧlnu predstaviti dizajn svojih novih proizvoda među kojima se ističu atraktivne modularne sofe Absent i After, priopćila je Hrvatska gospodarska komora. Direktor tvrtke Tomislav Knezović ističe da se radi o dizajnu namještaja koji postaje dijelom arhitekture.
“Radikalno jednostavan i čist dizajn ovih proizvoda ih čini idealnim za opremanje većih prostora”, naglašava Knezović, uz napomenu da je namještaj iz Prostorije danas dostupan u 60 zemalja i 890 prestižnih trgovina diljem svijeta. Sajam traje do 19. siječnja.

Datum objave: 16.01.2020.