CroExpress/H/PR

Na pitanje novinara osjeća li Croatia Airlines utjecaj epidemije koronavirusa, Bajić je odgovorio se ‘možda manje u Croatia Airlinesu, ali u Europi u drugim kompanijama značajnije se osjeti taj veliki problem’.
‘Mi u rezervacijama za treći mjesec osjećamo utjecaj, s obzirom da je nešto slabiji nego prethodnih godina. Međutim, do sada smo tijekom ove godine jedan posto iznad ostvarenja prethodne tako da još uvijek nismo u većoj mjeri zahvaćeni’, rekao je Bajić.

Redoviti međunarodni letovi iz Zagreba za Sofiju započet će 1. svibnja do kraja listopada ove godine i to tri puta tjedno. Međunarodni letovi na liniji Zagreb-Podgorica započet će 3. svibnja, također tri puta tjedno.


‘Time proširujemo mrežu naših destinacija na 40, u 26 država u kojima smo prisutni kao prijevoznik’, rekao je Bajić.

Dodao je kako osim potražnje očekuje da će te linije doprinijeti i linijama prema zapadu, osiguravajući transferni promet.

‘Ovo je događaj bitan za obje zemlje. Važan je ne samo za povezivanje dva grada, važan je i za povezivanje naših naroda i naših nacionalnih zajednica’, rekao je crnogorski veleposlanik u Hrvatskoj Boro Vučinić.

Bugarska veleposlanica u Hrvatskoj Genka Vasileva Georgieva rekla je kako je linija za Sofiju važna zbog boljeg povezivanja s europskim tržištem i Europskom unijom i boljeg upoznavanja dvaju prijateljskih naroda.

U ovogodišnju sezonu Croatia Airlines ulazi s jednim zrakoplovom više u odnosu na lanjsku te se potkraj ožujka u flotu uključuje Airbus 319 sa 150 sjedala, a krajem travnja i dodatni zrakoplov Dash 8-Q400 sa 76 sjedala, koji će biti podrška za slučajeve neplaniranih poremećaja u prometu.

Glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić rekao je kako po pitanju strateških partnera nema nikakvih novih informacija te kako će se to saznati najranije u lipnju, kada o tome odluči Vlada.

Datum objave: 24.02.2020.