CroExpress, Hina

Od četvrtka, 4. lipnja neće više biti kontrola i ograničenja putovanja u Njemačku, Lihtenštajn, Slovačku, Sloveniju, Češku, Mađarsku i Švicarsku.

Neće više biti ispitivanja na granicama, a nema ni karantenskih mjera ako dolazite u Austriju iz ovih zemalja, najavio je austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg, javlja kleinezeitung.at.
‘Preporuke za izbjegavanje nepotrebnih putovanja i dalje su na snazi. Moja preporuka je da provedite odmor ipak u Austriji’, kazao je Schallenberg.
‘Iako je situacija u Austriji opuštena, virus korone nije otišao na odmor’, upozorio je ministar zdravlja Rudolf Anschober (Zeleni).
Mjera karantene i obveza posjedovanja negativnog testa na koronavirus ukinuta je i za sve putnike koje se vraćaju u Austriju iz inozemstva.

Ministar zdravstva Rudolf Anschober kazao je novinarima kako ne odbacuje mogućnost otvaranja granica i s Italijom sredinom lipnja, s obzirom na činjenicu da je stanje s koronavirusom u brojnim talijanskim regijama već sada slično onome u državama koje su susjedi Austrije.

Kako je pojasnio ministar Schallenberg, Austrija je odlučila popustiti mjere ograničenja ranije nego što je to prvotno planirala sredinom lipnja jer je željela to učiniti kada i Njemačka, koja je pak od srijede odobrila ulazak za državljane 29 europskih zemalja.
Na pitanje što je s režimom putovanja u države poput Hrvatske i Grčke, koje su popularna odredišta Austrijanaca za odmore, šef austrijske diplomacije je najavio kako će vlada u Beču o tome odlučivati narednog tjedna.

Za sada su u tijeku pregovori s vladom u Rimu kako bi se eventualno dopustila putovanja u one talijanske regije koje se smatraju sigurnima.

Austrija od četvrtka, 4. lipnja otvara granice prema svim susjednim zemljama, osim Italije! Österreich öffnet seine…Objavljuje CroExpressSrijeda, 3. lipnja 2020.




Datum objave: 03.06.2020.